Als dos punts on van sorgir ahir les primeres flames de l'incendi de Collserola hi ha un element en comú. Dues torres d'alta tensió van quedar sense subministrament elèctric. Una és de fusta, un material que ja no s'utilitza actualment. La investigació de l'incendi, però, segueix oberta i de moment hi ha diverses hipòtesis. ISARD ALFONSO, agent rural: "Hem trobat colilles, restes de petards de Sant Joan, cablejat elèctric que també podria ser, i han passar per aquí nens que a vegades jugant...." Els veïns de la Font del Gos, un dels nuclis urbans més afectats, avui miraven desolats el paisatge que els ha quedat, i denuncien que tot plegat es podria haver evitat amb millores a la zona, que ara consideren que són urgents. ENRIC GALLIFA, AV Font del Gos "S'ha de podar els arbres ja, no es pot esperar. I demanem una sortida d'aigua aquí. I no pot ser que els postes que són tan vells i van amb cablejat que passa pel bosc." Aquí els veïns van viure molt de prop les flames, tot i que no va arribar a cap habitatge. MIGUEL ÁNGEL REY, veí: "Los vecinos muy preocupados al principio. Salimos por el olor, el humo. Y en seguida prendió por ahí detrás." RESPIRA: "Aquí se ve un solo bombero... claro imposible con todo el fuego que había." L'incendi es va originar a les dues de la tarda i es va donar per controlat a les set del vespre. El foc s'ha declarat extingit a primera hora del matí i un equip de vigilància de bombers segueix a la zona de manera preventiva, a més de les dotacions habituals en aquesta època amb més risc d'incendis. El balanç final és de 18 hectàrees de bosc cremades.

El foc, que va començar a les 14 h, es va donar per controlat cinc hores més tard. Tot i així els bombers hi han seguit treballant tota la nit de manera preventiva, per evitar que revifi l’incendi. Una vegada extingit a primera hora del matí d’aquest dimecres, una dotació dels bombers ha vigilat la zona durant tot el dia. A més, el Parc de Collserola té les dotacions de vigilància habituals en aquesta època de l’any amb un alt risc d’incendis.

Els veïns de la Font del Gos esperen que el nou govern municipal els escolti en les demandes que fa anys que reclamen. Des de l’associació de veïns, l’Enric Gallifa alerta que cal podar els arbres i els arbustos de manera urgent i el manteniment de la zona per evitar un altre incendi. A més denuncia que el cablejat elèctric i els pals que creuen la zona boscosa i el seu nucli urbà “estan en molt mal estat i són molt vells“. Els veïns també reclamen una boca d’aigua en aquesta àrea del Parc de Collserola.

Precisament una de la hipòtesis amb què treballen els agents rurals que investiguen l’origen del foc són dues torres elèctriques. Però també barallen altres possibilitats, com un cigarret mal apagat o un petard.