Faltava poc per a les dues del migdia quan les flames han començat en aquest flanc de la muntanya. És una zona boscosa molt pròxima a habitatges i primer s'han desallotjat, de manera preventiva, tres immobles, encara que els veïns han tornat a casa poca estona després. En aquest punt el foc ha cremat durant aproximadament dues hores, abans que creués la carena i continués avançant en direcció a Sant Cugat. ESTEBAN BARRIOS "Venia por la ronda con la moto y realmente creía que eran las viviendas lo que estaba ardiendo porque el humo que se veía desde la ronda parecía que venía de aquí más que de la montaña." Per ara encara se'n desconeixen les causes però alguns veïns han explicat que les flames han començat coincidint amb un tall de subministrament elèctric. ENRIC ALIZA "Se nos ha ido la luz, y digo: 'mira a ver si el vecino tiene luz', y no tenía luz. Entonces se ha ido, al rato ha venido otra vez y se ha vuelto a ir es cuando hemos visto dos focos de fuego." De moment, ja s'han calcinat 18 hectàrees. En les tasques d'extinció han treballat una trentena de dotacions dels bombers i nou mitjans aeris. Per seguretat, s'han tallat els accessos a la muntanya per la carretera d'Horta i la de l'Arrabassada. Els helicòpters s'han abastit d'aigua a Collserola mateix. En aquest dipòsit on som ha estat un constant anar i venir de mitjans aeris. De fet, en l'estona que fa que ens trobem aquí no hi ha hagut ni un moment en què no hi hagués com a mínim un helicòpter repostant i un altre fent cua. El rastre de les flames, el fum, ha estat molt visible des de diversos punts de la ciutat. A la zona més propera a l'incendi, s'ha recomanat als qui notin molèsties que es confinin a casa.

El flanc de l’incendi que ha cremat al terme municipal de Barcelona és el primer que s’ha donat per controlat. Els esforços s’han centrat llavors en l’avanç de les flames cap a l’altre costat de la carena, en direcció cap a Sant Cugat. Els agents forestals de la ciutat vallesana també estan col·laborant en les tasques d’extinció. Per facilitar la tasca dels cossos, s’han tallat la carretera d’Horta i la de l’Arrabassada. Els bombers vigilaran durant la nit per evitar que les flames revifin.

[Foto: @bomberscat]

El telèfon d’emergències 112 ja ha rebut més de 150 trucades pel foc. Tot i que en el mateix moment de declarar-se l’incendi, a les 13.53 h, s’han desallotjat tres habitatges, després d’una hora els veïns han pogut tornar a casa. Durant les tasques, s’ha tallat el subministrament elèctric de les torres d’alta tensió de la zona però ja es treballa per restablir el subministrament.

[Foto: Carlos Pradas i David Casas]

Les flames i les columnes de fum s’han pogut veure des de la ronda de Dalt, des de barris pròxims a les muntanyes on s’ha declarat l’incendi forestal i també des de punts més allunyats de la ciutat.

Segon incendi forestal, en menys de 10 dies

Aquest és el segon incendi forestal de la temporada d’estiu a la ciutat. El primer es va declarar just fa nou dies. Les flames van cremar mitja hectàrea en una zona de matolls del barri de Torre Baró.