DAVID LLISTAR, vocal de la Federació Catalana d'ONG "Reivindiquem que la crisi no pot ser una excusa perquè hi hagi una retallada del 81% de la cooperació catalana. És una de les polítiques més retallades de tota l'administració, aquí veiem que hi ha una voluntat política d'enfonsar les ONG catalanes."

Aquest dijous al matí diversos membres de la Federació Catalana d’ONG s’han tancat al registre de la Delegació del Govern a Barcelona, on han entregat unes instàncies en les quals demostren que alguns projectes de cooperació no s’han pogut executar a causa dels impagaments per part de l’administració. Demanen que el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, els doni explicacions, i tenen la intenció de quedar-se a l’edifici fins que comparegui.

Segons el vocal de la federació, David Llistar, la Generalitat els deu milions d’euros. A més, assegura, per aquest 2012 el govern ha retallat en un 81% la partida dels pressupostos destinada a les ONG. Per això, diu, “veiem una voluntat política d’enfonsar les ONG catalanes.”

A banda de les quaranta persones que han ocupat l’ACCD, un centenar de persones han recolzat l’acció des de l’exterior de l’edifici, tallant la Via Laietana. Els manifestants que s’han tancat dins l’agència afirmen que no es mouran fins que no es doni una resposta a la seva demanda pels impagaments i el govern es comprometi a no desmantellar i privatitzar la cooperació i el desenvolupament.

Els Mossos d’Esquadra, que vigilen la seu de l’ACCD des d’aquest migdia, han acordonat l’accés a l’edifici, on no hi pot entrar ningú. Els manifestants afirmen que les persones que protesten dins la seu no tenen aigua ni poden accedir als lavabos de l’edifici. Aquesta mateixa tarda, a les 19 hores, s’ha convocat una concentració de suport als tancats.