Els alumnes de l'Escola Pare Poveda han de marxar del barri per continuar l'itinerari escolar de secundària. Aquesta és una de les denuncies que s'extreuen de l'estudi d'escolarització pública a Gràcia que ha elaborat la Coordinadora d'AMPA del districte. L'informe reclama la construcció de l'Institut Vallcarca, que seria l'institut de referència de la zona nord de Gràcia. XAVIER OLIVELLA, coordinadora AMPA de Gràcia "D'un solar que des de 2007 està aprovat en el Pla d'actuació del districte de Gràcia la construcció d'un institut, d'un institut de secundària, seria el primer institut que tindríem aquí, a la part nord, al barri de Vallcarca i el Coll, i no el tenim fet." L'estudi també conclou que ja no hi ha oferta pública suficient per satisfer la demanda. Una situació que asseguren que s'agreujarà amb l'augment de la natalitat i la fidelització i aposta de les famílies per l'escola pública. Per això, la coordinadora d'AMPA reclama l'inici de les obres de l'Escola l'Univers, en barracons des de fa quatre anys. ANDRÉS ENCIANAS, Coordinadora AMPA de Gràcia "Necesitamos consolidar, que se consolide esa red de centros de primaria, necesitamos que el Univers sea una realidad en el más breve espacio de tiempo posible y una realidad de un centro de dos líneas para poder absorver la demanda que hay en este territorio." En el curs actual, 2012-2013, la demanda de places públiques a primària en primera opció va ser de 512 sol·licituts per a una oferta de 475. A secundària, només a la zona de la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot, la manca de places va ser-ne de 19, Aquestes xifres que s'extreuen de l'informe, volen ser un crit d'atenció de la comunitat educativa perquè l'Administració prengui mesures urgents.

Els alumnes de l’Escola Pare Poveda, a l’avinguda Vallcarca, han de marxar del barri per continuar l’itinerari escolar de secundària. Aquesta és una de les denuncies que s’extreuen de l’estudi d’escolarització pública a Gràcia que ha elaborat la Coordinadora d’AMPA del districte. L’informe reclama la construcció de l’Institut Vallcarca, aprovada el 2007, en un solar de la zona nord de Gràcia. I conclou que ja no hi ha oferta pública suficient per satisfer la demanda. Una situació que asseguren que s’agreujarà amb l’augment de la natalitat així com l’aposta de les famílies per l’escola pública. Per tot plegat, les AMPA reclamen també l’inici de les obres de l’Escola l’Univers, en barracons des de fa quatre anys.

En el curs actual, 2012-2013, la demanda de places públiques a primària en primera opció ha estat de 512 sol·licituts per a una oferta de 475. A secundària, només als barris de la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot, el dèficit és de 19 places. Aquestes xifres volen ser un crit d’atenció de la comunitat educativa perquè l’Administració prengui mesures urgents.