El parc està situat sota diversos edificis de l’illa entre l’avinguda de Roma i els carrers de València i Rocafort. La sentència en revoca una altra de l’any passat en què s’instava els veïns a acceptar les molèsties de l’equipament en benefici de tots. La nova resolució, per contra, considera que el parc de neteja causa molèsties en la convivència normal de la comunitat.

L’Ajuntament diu que s’ajustarà a legalitat i demanarà a la concessionària (Fomento de Construcciones y Contratas) que actuï d’acord amb la llei, sense perjudicar el bon funcionament del sistema de neteja. El consistori explica que sempre ha estat sensible a les reclamacions dels veïns i per això va prendre la decisió de reubicar la instal·lació i traslladar-la al subsòl del Parc de Joan Miró.

Fonts municipals expliquen que ha començat la tramitació urbanística i que s’ha aprovat inicialment el pla de modificació del subsòl i es troba a exposició pública fins al setembre. A la tardor passarà per Comissió d’Hàbitat Urbà per a la seva aprovació definitiva.