RAIMOND BLASI, regidor del districte de Sant Andreu "L'ampliació aquest any s'ha de realitzar perquè és una necessitat que té el propi centre. Per tant, sí o sí l'ampliació s'haurà de realitzar. La idea és disposat del solar adjacent per poder-la realitzar. Aquells matisos tècnics o variacions que pugui esdevenir, lògicament s'escapen, en part, de les mans del districte que la nostra màxima responsabilitat és aconseguir aquest solar de la mà d'habitat urbà."

La portaveu de les famílies, Imma Rueda, ha explicat que sense el compromís d’una nova escola no es pot garantir suficient espai per a les noves línies de P3 que es matricularan el proper curs.

Des que es va inaugurar l’escola provisional, l’any 2007, els alumnes han estudiat en barracons perquè el terreny on s’havia de construir l’edifici del centre estava en litigi. Però segons Rueda, la qüestió ja està resolta i ara esperen el compromís de l’Ajuntament perquè els alumnes puguin estudiar en condicions. Pares i alumnes han organitzat activitats i tallers durant 24 hores per reivindicar l’educació “en un espai digne”. Aquesta nit dormiran al centre i dissabte faran una assemblea per organitzar noves mobilitzacions. Demanen que l’Ajuntament es comprometi a donar-los una solució urgent i definitiva per ampliar l’escola el proper curs.

Fonts del Departament d’Ensenyament han responsabilitzat de l’assumpte l’anterior equip de govern de l’Ajuntament, que asseguren que “havia de fer la cessió dels terrenys i no la va fer”, per la qual cosa ara no es pot construir ni planificar l’escola de manera immediata. Des de l’Ajuntament es comprometen a ampliar la zona de barracons aquest mateix any. Asseguren que s’està negociant la cessió de l’espai amb l’empresa propietària del solar on s’han d’ubicar els nous mòduls.