La xifra destinada a ensenyament és una quantitat equiparable amb el pressupost de 2007, tot i que en els darrers quatre anys s’han incorporat nous alumnes al sistema. Rigau no ha precisat el nombre d’incorporacions, però ha explicat que el curs escolar 2011-2012 s’han incorporat 21.000 nous alumnes.

A banda dels 197 milions d’euros que espera estalviar, Ensenyament compta amb les transferències del Ministeri d’Educació. La consellera ha qualificat el pressupost de “dinàmic” perquè alguns fons no previstos es podrien acabar destinant a beques o plans d’entorn.

Reforma de 4t d’ESO i pràctiques a empreses

Rigau es proposa reorganitzar el catàleg de 5.267 matèries optatives existents actualment a l’ESO i reduir-les a les que tinguin més de 10 alumnes. Encara que no s’incrementi la plantilla, es tirarà endavant amb la reforma de 4t d’ESO. També es canviarà la normativa de la formació professional i una part del currículum es podrà realitzar en les pràctiques d’empreses, per “afavorir l’ocupació”.

UGT es pregunta com s’ho farà

La Federació d’Ensenyament d’UGT ha demanat a Irene Rigau que expliqui com pensa reduir en 197 milions el pressupost del Departament en l’apartat de personal. El sindicat ha qualificat d'”inadmissible” la mesura, perquè carrega sobre els docents les necessitats del sistema educatiu.