Sempre que arriba la Setmana Santa, la previsió del temps és una de les preocupacions dels ciutadans en general; i de confraries, centres d’oci i establiments hotelers i restaurants, en particular.

Segons les dades climàtiques de l’Observatori Fabra de Barcelona, en els últims cinc anys, algun dia de la Setmana Santa ha plogut a la ciutat. La previsió per a aquest 2013 no sembla indicar cap excepció a aquesta norma, perquè es preveuen pluges febles el proper dissabte.


L’any passat vam fer una anàlisi de les dades climàtiques corresponents a l’estació meteorològica de BTV dels últims anys i vam arribar a la mateixa conclusió que aquest any, en què hem estudiat les dades climàtiques de l’Observatori Fabra de Barcelona.

Antonio Conesa Margelí, delegat de l’AEMET a Catalunya, ha presentat aquest dilluns les dades climàtiques de Catalunya corresponents a aquest hivern, que l’han catalogat com a normal. Segons les dades recollides entre desembre, gener i febrer, les temperatures han estat entorn de la mitjana dels últims 30 anys. La temperatura mitjana només s’ha situat dues dècimes per sobre de la mitjana i les precipitacions van ser inferiors a la mitjana durant els mesos de desembre i gener, però febrer va ser més humit i fred. En general es pot considerar un hivern sec, però no tant com l’anterior.

Conesa també ha facilitat la previsió per a la propera Setmana Santa, que vindrà marcada per una situació meteorològica d’oest que, en general, donarà pas a jornades molt agradables, però amb alguns núvols que podran deixar pluges entre divendres i dissabte. Dilluns de Pasqua també preveuen una jornada inestable.

L’AEMET també ha fet balanç del any hidrològic, que comprèn les precipitacions des del 1 d’octubre al 19 març. A tot Espanya hi ha hagut un superàbit del 34% gràcies a les pluges del mes de març. De fet, l’hivern ha estat sec, però només amb els 18 primers dies de març ja es va superar la mitjana del valor normal del mes.