Fins a finals de mes aquests alumnes faran tres hores i mitja d'alemany al dia. S'han apuntat a fer un curs intensiu per estar més ben preparats a l'hora de trobar feina. Alguns d'ells, fins i tot, ja tenen data per marxar a Alemanya a treballar... ERIC, alumne del Goethe Institut "Sóc llicenciat en Història, tinc un màster per ser professor però no exerceixo com a tal. En els darrers mesos he enviat 100 currículums a insituts, col·legis privats i concertats i només he rebut una trucada. He decidit marxar perquè aquí veig que no tinc futur. En el darrer any només he treballat tres mesos. Feia ja nou mesos que estava a l'atur i aquí no veig possibilitats de treballar ara mateix." L'Institut Alemany ha ampliat l'oferta de cursos i fins i tot n'ha creat d'específics per a professionals del dret o de l'arquitectura. També ha hagut de contractar més professors. Responen així a l'augment de la demanda, que en tres anys s'ha incrementat més d'un 60 per cent. URSULA WAHL, cap d'activitats culturals del Goethe Institut "El que veiem ara és que senzillament el nombre ha augmentat, i que hi ha gent que acaba d'acabar els estudis... ara s'està pensant de seguir els estudis a Alemanya, que potser abans no s'ho plantejava però ara veuen que potser augmenten les seves possibilitats en el mercat laboral fent uns estudis o una temporada a Alemanya, i per això aprenen alemany." També a l'Escola Oficial han hagut d'ampliar la plantilla de mestres, especialment de llengües com el japonès o el xinès. MANUELA RUBIO, secretària de l'Escola Oficial d'Idiomes "Els nivells van pujant... abans hi havia moltes sol·licituds de primer i molta gent no podia acabar perquè el nivell d'exigència és molt gran i ara cada vegada més tenim cursos de segon, de tercer, que es van omplint i que van pujant a quart, a cinquè i arribarem cada vegada més alt." Aquest any han rebut 1.900 sol·licituds per cursar llengua xinesa. Els motius que han portat aquests alumnes -molts a l'atur- són en primer lloc professionals, les adopcions internacionals i l'interès per la cultura en serien d'altres.

L’anglès, el francès i l’alemany, en aquest ordre, encapçalen el rànquing de llengües més demandades a l’Escola Oficial d’Idiomes. Ara bé, l’interès creixent per aprendre xinès i japonès ha obligat l’escola a contractar més mestres. Al Goethe Institut, han ampliat l’oferta de cursos d’alemany i n’han creat d’específics com per exemple per a professionals del dret o de l’arquitectura. També hi ha molta demanda de cursos intensius per a gent que té previst marxar a l’estranger a treballar.

Molts dels alumnes que s’apunten a les escoles d’idiomes ho fan per tenir més possibilitats a l’hora de trobar una feina.