Pot semblar una reunió de nuvis i núvies acabats de casar... Però l'objectiu d'aquesta trobada és ben diferent. Això és El sopar de blanc, una iniciativa que fa anys que se celebra en altres ciutats del món i que per primera vegada trepitja Barcelona. Consisteix en un pícnic urbà, en què els participants han de portar el menjar, les taules i les cadires de casa. Només hi ha dos requisits: que tot sigui blanc i molt elegant. "Les normes d'aquest pícnic tan glamurós són molt estrictes. A banda d'anar vestits de blanc, els assistents han hagut de portar plats d'allò més elaborats." Perquè aquests paladars tan exquisits puguin degustar plats així de sofisticats, les normes marquen que no hi pot haver res de plàstic. Alguns han buscat la millor dissenyadora per anar d'allò més glamurós... D'altres, però, ja tenen experiència en aquests tipus d'esdeveniments... "Jo ja he estat a París." Veient que el Parc de l'Escorxador va quedar-se petit, més de dues mil persones es van quedar en llista d'espera, l'any vinent El sopar en blanc promet tornar a Barcelona.

Algunes de les ciutats que han participat a Dîner en blanc són París, Nova York, Sydney, Mont-real, Milà, Singapur o Boston. Ara la cita arriba a Barcelona. Es tracta d’un sopar exclusiu que se celebra en llocs públics i pretén ser una trobada per crear relacions d’amistat entre els participants.

Per poder assistir-hi cal portar una vestimenta blanca, el pícnic, una taula i una cadira blanca, encara que també podran llogar-se. És necessari inscriure-s’hi prèviament amb una invitació, i pel que fa al vesturari serà necessari que, a més de ser blanc, sigui elegant. No s’acceptaran sabates esportives, gorres de beisbol, pantalons curts ni samarretes.Tampoc no s’hi permetran plats, coberts ni gots de plàstic.

Al lloc secret del sopar només s’hi podrà anar amb autocar privat, transport públic o a peu des de qualsevol dels vuit punts de trobada que té l’organització té previstos en diferents indrets de la ciutat.