Els blocs dels pescadors són un conjunt d’habitatges en forma d’U que agrupa 11 comunitats de veïns. Construïts als anys 50, els edificis s’han anant malmeten sobretot perquè no se n’ha fet un bon manteniment. En tractar-se d’un conjunt unitari, qualsevol actuació ha de ser global i això fa necessari l’acord entre totes les comunitats de veïns, un fet difícil d’aconseguir. La manca d’actuació ha fet que els blocs es deterioressin, especialment les façanes, les cobertes i les instal·lacions.

Ara, l’empresa municipal Foment de Ciutat Vella està elaborant un pla director per reordenar i rehabilitar tots els elements comuns necessaris i instal·lar ascensors a les cinc que finques que no en tenen. També es reformarà la plaça del Llagut -l’espai públic que queda a l’interior dels blocs-.

El Port de Barcelona finançarà una part de les obres. En concret, hi invertirà 1.278.200 euros del total del 1.826.000 euros necessari per completar la reforma. La resta seran aportacions dels propietaris. El Pla de barris finançarà la reforma de la plaça del Llagut.