Les obres del prolongació del tramvia per l’avinguda Diagonal avancen, i ja es poden trepitjar els primers trams de vies, pràcticament enllestits. La circulació de vehicles i el pas de bicicletes, patinets i vianants al carrer de Roger de Flor està oberta i travessa la Diagonal. Però, per primera vegada en aquest punt, la part per a vianants passa per sobre d’un fragment dels nous raïls que ja està acabat.

A mesura que avancen les obres, s’habiliten diferents passos per poder travessar aquesta via a peu i, fins ara, esquivaven les vies sense trepitjar-les de ple. Els veïns assenyalen que, en aquest punt, sovint es troben amb un nou recorregut i que això converteix el fet de travessar la Diagonal en un “laberint”.

El primer tram començarà a funcionar a principis de l’any vinent

La primera fase dels treballs per unir el Trambaix i el Trambesòs va començar ara fa poc més d’un any. S’hi instal·laran 1,5 quilòmetres de via amb l’objectiu de connectar tot el tram que va des de la plaça de les Glòries fins al carrer de Girona. Això permetrà crear tres noves estacions: La Monumental, Sicília i Verdaguer.

mapa tramvia Diagonal

L’Ajuntament preveu que aquest nou tram comenci a funcionar el març del 2024, amb la voluntat que la seva posada en marxa s’encavalqui amb les obres de la segona fase fins a la plaça de Francesc Macià. L’Ajuntament i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja han adjudicat la redacció del projecte d’aquesta segona fase i està previst que el document estigui enllestit a principis del 2024.