A través d’un comunicat, l’Agència de Salut Pública (ASPB) assenyala que “existeix la sospita que es tracta d’una toxiinfecció per aliments contaminats per algun microorganisme, situació que es dóna diverses vegades cada any en el nostre entorn en forma de brots, i que acostuma a generar símptomes lleus que evolucionen favorablement en poques hores”.
En aquests moments s’estan portant a terme les enquestes epidemiològiques a les persones i famílies afectades i gestionant les mostres recollides pels equips de control alimentari i epidemiologia de l’ASPB, que van intervenir en conèixer-se’n els primers casos. Les mostres s’analitzaran al laboratori de l’ASPB i també s’estan estudiant els menús servits en el dinar del dimarts al migdia a l’escola.
En la nota s’explica que l’àpat es va servir a 360 alumnes i, en menys de tres hores, 28 d’ells van presentar símptomes com vòmits i malestar, sense febre ni diarrea, segons indiquen des del centre. L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha puntualitzat que el nombre d’afectats pot variar en les pròximes hores.