De moment ja han aconseguit 460 mil euros però en necessiten 450 mil més perquè el CART sigui una realitat per als pacients amb leucèmia linfoide aguda o crònica que no responen al trasplantament de medul·la ni als tractaments mèdics. El CART són les sigles amb què es denominen les cèl·lules del mateix sistema immune que es programen perquè ataquin les cèl·lules leucèmiques. Un tractament que es rep via intravenosa a través d'una màquina, en una hora, i que garanteix que la malaltia no es torni a reproduir. L'Àngela Jover el va descobrir quan la seva filla, malalta d'una altra tipologia de leucèmia, va recaure als 17 anys. A l'Ariadna, que avui està recuperada, no l'hi van aplicar, però ara totes dues, a través del Projecte Ari, lluiten perquè altres malalts puguin rebre el tractament sense haver de viatjar als Estats Units. "És un crit a les persones, als pares, a les mares, a les persones que estan patint i volem respostes immediates, i això és el que hem fet. el projecte ARI és un crit a les persones que pateixen i que volen, necessiten respostes immediates. El CART està en fase d'assaig a l'Hospital Clínic. A finals d'any s'espera que es pugui aplicar a cinc pacients. "Necessitem recursos per a 5 malalts més, consolidar els resultats del tractament en almenys 10 malalts i així convèncer a la Sanitat Pública que ha d'incorporar quan abans millor aquest tractament a la seva cartera de serveis" Aquest tractament costa la meitat de qualsevol dels tractaments actuals que reben els malalts de leucèmia limfoide aguda o crònica. Els diners recaptats pel Projecte Ari provenen de donacions i col·laboracions altruistes com la del cuiner Nando Jubany.

La campanya necessita aquestes donacions perquè el tractament CART sigui una realitat per als pacients amb leucèmia linfoide aguda o crònica que no responen al trasplantament de medul·la ni als tractaments mèdics. El CART és la sigla amb què es denominen les cèl·lules del propi sistema immune que es programen perquè ataquin les cèl·lules leucèmiques. El tractament es rep via intravenosa a través d’una màquina, en una hora, i garanteix que la malaltia no es torni a reproduir.

Amb els fons recaptats ja s’ha pogut adquirir un bioreactor d’última generació per desenvolupar aquesta immunoteràpia innovadora capaç d’eliminar, fins a en un 85 % dels pacients, la leucèmia limfoblàstica aguda resistent als tractaments convencionals. D’altra banda també s’ha millorat l’atenció domiciliària dels pacients amb leucèmia. Falta encara prop de la meitat del pressupost per aconseguir posar el CART a disposició de la sanitat pública.

L’Àngela Jover el va descobrir quan la seva filla, malalta d’una altra tipologia de leucèmia, va recaure als 17 anys. A l’Ariadna, que avui està recuperada, no l’hi van aplicar, però ara totes dues, a través d’aquest projecte, lluiten perquè altres malalts puguin rebre el tractament sense haver de viatjar als Estats Units.

Actualment, el CART està en fase d’assaig a l’Hospital Clínic i, a finals d’any, s’espera que es pugui aplicar a cinc pacients a principis de 2017. Aquest tractament costa la meitat de qualsevol dels actuals que reben els malalts de leucèmia limfoide aguda o crònica. Els diners recaptats pel Projecte ARI provenen de donacions i col·laboracions altruistes com la del cuiner Nando Jubany, que correrà el ral·li Dakar en benefici del projecte.