missatge carteristes sudamericans autobusos

“Ull, tres carteristes sud-americans”. Aquest és el missatge intern que van rebre aquest dimecres a la pantalla del vehicle els conductors d’una de les línies d’autobusos de TMB. El missatge es va enviar des del centre de comandament d’autobusos de la companyia, i la Coordinadora Obrera Sindical d’Autobusos de TMB (COS) se’n va fer ressò en un tuit de denúncia amb una fotografia on es podia llegir aquest missatge. Des de COS denuncien que es tracta d’una ordre que inclou un “discurs d’odi” que estigmatitza al col·lectiu de persones immigrades.

Tot i la denúncia, però, segons Andreu De Cabo, membre de COS, creuen que aquest tipus de missatges no són habituals, tot i que si que demanen a TMB que es faci formació de sensibilització envers aquestes comunicacions.

El fet, però, és que el missatge ha provocat la indignació d’entitats com SOS Racisme, que ha demanat explicacions a TMB. Consideren que la companyia hauria de tenir un protocol intern per poder fer avisos que no fossin discriminatoris.

TMB: el missatge no tenia “voluntat racista”

Des de TMB han respost a la denúncia de COS a través d’un fil a Twitter. Asseguren que el missatge té un contingut “improvisat” i que és “desafortunat”, però que “no tenia voluntat despectiva ni racista”. La companyia recalca el seu compromís amb la igualtat i la diversitat i contra tot tipus de discriminació o de racisme. En aquest sentit, asseguren que prendran mesures perquè, “encara que sigui de forma involuntària, no es tornin a produir missatges com aquest“.