La setmana passada ja va anar a declarar el cap del dispositiu policial a peu de carrer. Antoni Antolín va insistir davant el jutge que ell es limitava a complir les ordres que li donaven des de la sala de control. Va apuntar, per tant, cap al comissari Molinero. Una versió dels fets que coincideix amb el que va dir el director dels Mossos, que també està imputat en el cas.

Molinero haurà d’anar a declarar el proper 10 de febrer. Igual que ell, per aquesta causa també estan imputats el cap de la policia, l’exregidora de Seguretat de l’Ajuntament, el cap del dispositiu i el responsable dels antiavalots. El jutge sospita que tots ells podrien haver vulnerat els drets fonamentals dels manifestants, com per exemple, el dret a reunió. També està estudiant si haurien comès algun delicte de lesions o de danys.

Teòricament, el dispositiu que es va fer a la plaça de Catalunya no era un desallotjament sinó una operació de neteja per treure els objectes perillosos de cara a una possible celebració blaugrana. Tot i això, la policia va acabar carregant contra els manifestants, segons ells, per garantir l’entrada i sortida dels camions escombraries. El balanç final va ser de 120 ferits.