Foto: Xavi Gómez

(ACN) La Universitat de Barcelona ha identificat 25 virus nous que infecten bacteris intestinals humans en aigües residuals de l’àrea metropolitana de la ciutat de Barcelona i d’alguns municipis pròxims.

La investigació, publicada a la revista ‘Nature Communications’, ha estat liderada per la catedràtica del Grup de Recerca de Microbiologia d’Aigües Relacionada amb la Salut (MARS) Maite Muniesa. L’objectiu de l’equip ara és investigar si la presència i l’abundància d’aquests virus, anomenats fags crAssBcn, són diferents entre individus sans i persones afectades per algunes malalties (intestinals, metabòliques o fins i tot del sistema nerviós).

Originaris de l’àrea de Barcelona

Malgrat ser originaris de l’àrea de Barcelona, mostren una gran distribució i s’han detectat en el 51 % de metagenomes intestinals d’arreu del món. Aquests bacteriòfags infecten alguns tipus de bacteris i són molt abundants en la microbiota del tracte digestiu de les persones. En virus aïllats, presenten un genoma diferent de qualsevol altre virus i, per les seves característiques, els virus nous es perfilen com a potencials indicadors de contaminació fecal en humans.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a