Prop d’un centenar de persones s’han aplegat aquest divendres a la tarda a la cantonada del carrer de Villarroel amb la ronda de Sant Antoni per recordar Milagros Carballo, que va morir als 90 anys al gener, després de regentar un petit quiosc de llaminadures durant més de 60 anys.

Brigitta Lamoure ha estat l’encarregada de conduir l’homenatge veïnal, en què s’ha destacat com era de propera amb els veïns de Sant Antoni i la importància que tenia el seu quiosc per al teixit del barri. Els qui coneixien la Milagros han valorat “la facilitat que tenia per parlar amb qualsevol” i l’alegria que aportava a la cantonada del carrer de Villarroel, i algunes veïnes han explicat que de vegades s’apropaven al quiosc sense comprar res només per veure-la.

Els veïns més propers a la Milagros també han aprofitat per acostar-se a l’acte d’homenatge i fins i tot deixar un record al racó on fins fa poc més d’un mes hi havia el quiosc, com un ram de flors que ha acompanyat els assistents en memòria de la popular quiosquera.

En l’acte, que ha inclòs l’actuació musical de Vanessa Claramunt i Sergio Alfonso, també hi han participat els Diables de Sant Antoni, que han llançat tres petards en record de la quiosquera i han encès tres bengales per acabar l’homenatge.

La Milagros, quiosquera durant sis dècades

El 1962, la Milagros ja regentava el quiosc amb el seu marit. Més endavant, en les últimes dècades, va estar sola al capdavant del negoci endolcint amb les llaminadures grans i petits. El quiosc era un punt de trobada per al veïnat i un espai on fer petar la xerrada.

Sense rastre del quiosc

15 dies després de la mort de l’emblemàtica comercianta de Sant Antoni, el districte de l’Eixample va retirar l’establiment. L’Ajuntament de Barcelona va decidir eliminar-lo perquè l’estat de conservació era “precari”, però també perquè no es concedeixen llicències d’aquest tipus per la saturació de l’espai públic.