La compra per part de l’Ajuntament de l’antiga fàbrica de tints del Besòs i el Maresme s’endarrereix per l’aparició d’uns hereus inesperats, segons fonts del consistori. L’espai que ocupava la fàbrica està qualificat de zona verda i, en morir l’antic propietari sense fer testament, el districte de Sant Martí creia que ho tindria relativament fàcil per fer l’expropiació.

Ara bé, la Generalitat ha informat al consistori que finalment s’han localitzat els hereus gràcies al procediment d’investigació habitual que s’obre quan no hi ha testament. El següent pas serà que els hereus es posin en contacte amb l’Ajuntament o, en cas que no ho facin, s’actuï incentivant l’expropiació amb el pla d’inversions del mandat nou.

Un espai estratègic per al barri

El regidor de Sant Martí, David Escudé, va reconèixer a l’últim consell del Besòs i el Maresme que l’espai té una forta importància estratègica per al barri perquè la zona verda està situada al costat del camp de futbol del CEM Maresme.

Una herència “enverinada” per un cost addicional

La trobada dels hereus ha estat una galleda d’aigua freda per als veïns que fa anys que volen guanyar aquest espai per al barri i sumar-lo als equipaments que té a tocar. La fàbrica tenia amiant, que es va haver de retirar, i fins tot va patir un incendi que va obligar l’Ajuntament a enderrocar una part de l’edifici. Aquesta actuació va tenir un cost de 200.000 euros i ara el consistori vol que recaigui sobre els hereus. Escudé espera que amb això els hereus considerin l’herència “enverinada” i es pugui fer l’expropiació sense problemes.