Els hàbits saludables a la taula s'han d'inculcar des de ben petits i les guarderies són un bon espai per aconseguir-ho. S'han de fer cinc àpats al dia, no oblidar mai l'esmorzar i menjar de tot per assegurar un creixement òptim i saludable dels nens. "Mireia, vols més suc?" Aquestes són les recomanacions bàsiques per a l'alimentació dels infants que la Generalitat farà arribar aquesta tardor a tots els centres educatius però també als pares de nens petits. MARINA GELI, consellera de Salut "A la nostra societat hem fet un excés de consum, d'aportació sobretot de proteïnes, a càrrec de la carn. Hem de menjar de tot i aquest és un dels missatges de la guia perquè en el món que es trobaran hi haurà de tot, no podem definir una dieta restrictiva en aliments. El que s'ha de saber és la proporció i aquí està indicada per trams d'edat, des dels set mesos." Aquesta guia inclou un calendari d'incorporació de nous aliments en el cas dels nadons, però també propostes concretes de menús diaris per a nens de zero a tres anys per aconseguir així una dieta variada i equilibrada. MARTA BOFILL, cuinera de la Llar d'Infants Cascavell "Avui tenim sopa de peix i mandonguilles, que fem amb verduretes, pastanaga, ceba... Cada dia fem un menú diferent..." El 13% dels nens de 6 a 14 anys a Catalunya té sobrepès i un 6% obesitat, una malaltia que té major incidència en les classes socials més desfavorides.