L’advocat Francisco Ruiz ha explicat que, en la declaració d’instrucció, el jove va negar haver rebut cap agressió per part dels agents el dia dels fets, una versió que contradiu el que va explicar el noi als mitjans de comunicació. A més, el lletrat també ha explicat que, al cap d’uns dies, el jove motorista va emetre un escrit al jutjat en què renunciava a qualsevol acció civil i penal contra els agents. Aquesta versió però no la confirma l’advocada del jove, Antònia Borrallo, que només ha explicat que el jove, en seu judicial, va denunciar el tracte inapropiat dels guàrdies quan van aturar-lo després d’haver-se saltat un control de trànsit.

La Fiscalia, que exercia d’acusació pública, va demanar el sobreseïment de la causa en no veure-hi delicte i, com que no hi ha cap més acusació, el jutge no ha pogut seguir amb la causa i ha decidit arxivar el cas.

Els agents continuen suspesos de sou i feina

La Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) de la Guàrdia Urbana va suspendre temporalment de sou i feina els dos agents del cos per la presumpta agressió. L’expedient disciplinari, però, va quedar suspès en obrir-se una causa judicial. Segons fonts municipals, l’Ajuntament encara no ha rebut cap notificació oficial sobre el contingut de la resolució judicial. Asseguren que tan bon punt el rebin es pronunciaran.