MIREIA, afectada: "Hhem fet tots els trpamits que demanen, hem fet el butlletí, ho hem fet tot pero no hi ha resposta d'Endesa. Ni contesten a correus ni a res, i necessitem la llum. tenim dos menors i el meu marit necessita una màquina per dormir. Té amnees i problemes brònquio-respiratoris i per dormir se li paralitzava la respiració diverses vegades" MARIA CAMPUZANO, portaveu Aliança contra la Pobresa Energètica "El que hem aconseguit és un contracte provisional de dos mesos. Demà la Mireia tindrà llum. Volem una solució estructural. Ells miraran durant aquest mes quines fórmules legals hi ha per poder fer un contracte en condicions a la Mireia i regularitzar la seva situació. O sigui que súper victòria i marxem molt contents".

Unes 25 persones han entrat aquest matí a la seu que l’energètica Endesa té a tocar de l’Arc de Triomf. Els manifestants reclamaven a la companyia que resolgués el cas d’una família de Vilagrassa que fa un mes va ocupar un pis de la Sareb. Segons expliquen, els afectats han acordat un lloguer social però estan en espera que els facin el contracte.

Poc després d’entrar a l’habitatge, Endesa els va tallar la llum perquè estava connectada il·legalment a la xarxa elèctrica des de feia temps, i no els va voler fer una nova alta perquè no disposen del contracte de lloguer i perquè sobre aquell comptador hi ha un deute de 3.000 euros que, segons l’Aliança contra la Pobresa Energètica, és anterior a l’ocupació de l’immoble.

La situació s’agreuja si es té en compte que els ocupants tenen dos fills menors i, a més, afirmen que tenen informes mèdics que diuen que el pare de la família necessita estar connectat totes les nits a una màquina d’oxigen a conseqüència de les apnees que pateix i de problemes als bronquis. A hores d’ara utilitza un generador per respirar.

Finalment, i després d’asseure’s a negociar amb l’afectada i representants de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, el col·lectiu ha abandonat l’acció perquè Endesa s’ha compromès a fer un contracte provisional de dos mesos a la família mentre els busquen una solució definitiva. La companyia tampoc no els reclamarà el deute pendent.

L’acord entre PP i PSOE contra la pobresa energètica “serà només una foto”

L’acció s’ha fet només un dia després que el Govern espanyol i el PSOE anunciessin un acord per evitar que les famílies amb menys recursos puguin tenir talls de subministrament elèctric, un pacte que per la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica serà “només una foto” ja que no entra a fons en la qüestió i no donarà resposta a la problemàtica actual.