robatoris biblioteques

Un estudiant s’adreça a la biblioteca per estudiar, consultar llibres o bé passar apunts. Es concentra en el que està fent, la sala està tranquil·la, res no el fa estar alerta, però passa l’estona i, quan l’estudiant va a buscar el mòbil a la motxilla, ja no hi és. La situació no és nova. Pot passar a un estudiant o qualsevol altra persona que vagi a la biblioteca i, per això, la Guàrdia Urbana explica què cal fer —o, més ben dit, no fer— per evitar ser-ne víctima.

Detingut per furt en una biblioteca de la UB

En una piulada a Twitter la Guàrdia Urbana ha informat de la detenció d’un lladre que es va endur un ordinador d’un d’aquests equipaments. Va ser aquest dilluns a la biblioteca de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al Raval. Agents de la comissaria de Ciutat Vella van detenir un home quan sortia d’aquest equipament amb un portàtil que no era seu. L’aparell va ser recuperat i retornat a la propietària.

Les pertinences, mai al darrere

Arran d’això, el cos policial recomana que cadascú vigili les seves pertinences i, en particular, aconsella no penjar mai la bossa de mà o la motxilla a la cadira. Aquest gest, molt habitual en espais com les biblioteques, posa les coses fàcils als lladres. La víctima no té control visual de les coses i, a més, està concentrat i capficat en el que sigui que llegeix o estudia.

El consell, difós pel cos policial, de fet, és similar al que els Mossos van fer córrer a l’estiu per evitar robatoris de maletes als hotels. Sempre, diuen, cal posar-les davant, mai al darrere. La recomanació és vàlida per a tot moment, però especialment quan s’és a la recepció fent el registre, quan sempre hi pot haver falsos clients esperant el moment per endur-se el que no és seu.

robatori maletes
Comparteix a: