Els voluntaris intentaven, aquest matí, captar els votants. Una tasca que no ha resultat fàcil. La consulta anticipada per la sobirania ha arribat a l'equador. L'organització no dóna xifres, però asseguren que Barcelona ja és el municipi que més vots ha recollit. Durant tot el matí, personalitats polítiques han donat suport a aquesta marató de 24 hores. JOAN CARRETERO, president de Regrupament "Aquests dies s'està demostrant arreu del món que les dictadures més ferotges poden caure si el poble ho vol." JORDI PORTABELLA, president del grup municipal d'ERC "No ens hem de deixar ni intimidar ni aclaparar per les actuacions que fa el govern central, recurrent sistemàticament al Tribunal Constitucional aquelles coses que han estat aprovades pel govern de Catalunya." En la consulta hi pot participar tothom que estigui censat a Barcelona i sigui major de 16 anys. Però els més petits també han aportat el seu gra de sorra, ja sigui fent-ne publicitat o bé ajudant els pares. Qui ha votat té molt clar perquè ho ha fet. LLUÏSA OBRADOR "Tant de bo fos de veritat i tant de bo sortís que sí." JORDI PUIG "Jo tinc 85 anys i, des que tinc ús de raó, Espanya sempre ens ha maltractat." A Gràcia s'han instal·lat fins a 30 punts de votació repartits per tot el barri. Alguns, com aquest del carrer Gran de Gràcia, estaran oberts fins a les dues de la matinada. Demà les urnes s'obriran de nou fins a les sis de la tarda. Després es donaran les dades de participació d'aquesta marató. Per conèixer-ne el resultat però caldrà esperar fins al 10 d'abril, dia oficial de la consulta.

Ja fa dos mesos que es pot votar anticipadament sobre la consulta independentista de Barcelona del 10 d’abril, però els organitzadors no volen que s’abaixi la guàrdia i, per això, la plataforma “Barcelona Decideix” ha organitzat aquesta marató de 24 hores de recollida de vots a Gràcia. Una trentena d’urnes s’han mantingut obertes des del dissabte a les 9 h, fins aquest diumenge a les 18 h, amb una aturada de les dues de la matinada fins les 11 h d’aquest matí.

Fins a les dues de la matinada han votat 7.615 ciutadans, dels quals 7.329 estan censats a Gràcia. Això vol dir que ha votat un 20,4% del cens (25.931 graciencs). Aquesta xifra rècord supera la participació assolida per la consulta anticipada a la Barceloneta, el 12 de desembre passat, que va ser d’un 20,2 %.