Cada vegada que es posa en entredit el futur del centre autogestionat Can Vies, alguns dels seus usuaris surten al carrer i avui no ha estat una excepció. El local compta amb el suport de molts veïns del barri. Una escisió del sindicat CNT anomenada CNT-Joaquim Costa és la que explota els drets d'ús del local. A la pràctica qui l'utilitza, amb el vistiplau del sindicat, són una cinquantena d'entitats de Sants. MIQUEL MIRÓ, advocat CNT Joaquim Costa "No s'ha d'oblidar que l'any 1985 TMB va cedir el local per desenvolupar activitats sindicals, i el beneficiari d'aquesta cessió era la Comissió Nacional de Treballadors que ha vingut avui i ha testificat conforme era el beneficiari i està autoritzant el local com a local sindical". 12 anys després de la signatura d'aquell contracte, l'any 1997, Can Vies va deixar de tenir un ús exclusivament sindical. S'hi van fer habitatges, una biblioteca i una sala on es fan obres de teatre. Va ser en aquest moment, amb el canvi d'usos, quan TMB va interposar la primera demanda de desallotjament. Es va desestimar. La segona la van interposar el 2008, hi va haver judici i el va guanyar el sindicat. Veure'm què passa ara amb el tercer intent de desallotjament per part de TMB. Al judici d'avui el sindicat també ha al·legat que la notificació del cessament, TMB la va enviar a la CNT i no a l'escisió, CNT-Joaquim Costa. De moment, el judici ha quedat vist per a sentència. D'altra banda, els advocats de TMB no han volgut fer declaracions però han presentat una nova carta per recuperar l'edifici. Asseguren que l'espai que ocupa s'ha de destinar a la construcció de la sortida d'emergència de la parada de metro de Mercat Nou.

Una cinquantena d’entitats han organitzat aquest matí un esmorzar popular i una manifestació en suport de Can Vies.  Els participants han anat caminant fins a la Ciutat de la Justícia, on s’ha celebrat el judici.

Les entitats consideren que el centre, ocupat a finals dels anys 90, ha funcionat com a punt de trobada, cultural i de debat per als joves. Per això, creuen que és una bona alternativa a la manca d’equipaments al barri. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) vol desallotjar l’edifici perquè està afectat per les obres de cobriment de les vies del tren al pas per Sants. També caldria enderrocar Can Vies per construir una sortida d’emergència de l’estació de metro de Mercat Nou.