La plaça de Margarida Xirgu ha acollit, un any més, la iniciativa Flors al Mercat, un espai d’aprenentatge i de trobada al voltant de l’ecologia i el món de les plantes. Enguany, el 28 i 29 de maig s’ha celebrat la tercera edició d’aquesta iniciativa, que ha reunit floristes, artesans i dissenyadors inspirats en la natura. A més, també s’hi han adherit diverses iniciatives que busquen aconseguir una ciutat més verda i sostenible.

L’objectiu principal d’aquesta fira és acostar a la ciutadania la cultura de les flors i conscienciar la societat sobre la sostenibilitat urbana. A través de diversos tallers i activitats manuals s’han acostat tots aquests debats als assistents.

Iniciatives ecologistes

La fira també ha aplegat diverses iniciatives ecologistes dedicades a l’àmbit de l’ecologia i el medi ambient. Per exemple, el Col·lectiu Eixarcolant treballa per recuperar espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals. Una altra de les iniciatives que han participat en aquest mercat és Cooltivat, que ofereix el primer hort en línia a través del qual pots cultivar els teus productes des de casa i aprendre de pagesos experimentats.

Segons comenta l’organitzadora de Flors al Mercat, Alícia Rosselló, després de la pandèmia els ciutadans “es troben molt més propers a aquest tipus d’iniciatives i les busquen amb més freqüència”. A més, els visitants han pogut gaudir d’un aperitiu en un espai relaxat i familiar a l’aire lliure i d’una gran varietat gastronòmica basada en les dietes vegetariana i vegana. Tot plegat, acompanyat de música en directe.