El telèfon 900Rosa atèé entre 3.000 i 4.000 trucades l’any de tots els indrets de l’estat espanyol i funciona gràcies als voluntaris, que, prèviament, han rebut un curs de formació. Aquest servei, que deixarà d’operar el 31 de desembre, ha estat molt important per donar informació sobre la prevenció del VIH i les malalties de transmissió sexual, així com consells i suport anònim a totes les persones que ho han necessitat.

El secretari general de la coordinadora ha explicat que gran part del pressupost de la federació depèn del Ministeri de Sanitat i, per això, la denegació de les ajudes ha fet impossible “la viabilitat de la coordinadora”. Així mateix, la coordinadora ha criticat el “nul suport als projectes de l’entitat”.

De moment, les sis entitats que formen la coordinadora – Gais Positius, GAG, ACGIL, ACATHI, Pandora i Diversitat & Discapacitat – continuaran treballant sense el paraigua de la federació.

La coordinadora tanca les portes justament una setmana després que coneguéssim unes dades força significatives: a Barcelona es registren una mitjana de 140 agressions homofòbiques l’any, segons l’Observatori contra l’Homofòbia.