Centenars d’aficionats als cromos de futbol ha desbordat l’habitual xamfrà de col·leccionistes de Comte d’Urgell amb el carrer de Tamarit, al Mercat de Sant Antoni. Aquest diumenge al matí la munió de gent s’estenia fins a la ronda de Sant Antoni. L’inici del Mundial de futbol de Qatar ha superat totes les previsions del tradicional mercat. “Mai no ho he vist tan ple” explica el Victor Garcia, que ha vingut amb el seu pare i el seu fill i explica que “amb el Mundial la quantitat de gent que hi ha és una bogeria”.

El volum de gent agafa per sorpresa els assistents

De fet, ja fa diverses setmanes que l’afluència en aquest punt va en augment, però la multitud d’aquest diumenge ha enxampat per sorpresa també els participants. Famílies senceres, pares amb fills i parelles de diverses edats i perfils diferents. Alguns de molt joves com el David i el Victor, dos germans que, llista en mà, van repassant quins cromos tenen i quins els falten.

Els cromos de Messi i Ronaldo, els més buscats

Alguns dels congregats aquest diumenge al Mercat de Sant Antoni reprenen una vella afició de la infància. És el cas de l’Oriol Garcia, que ara ha tornat al mercat on venia amb el seu pare quan era petit. Ho fa acompanyat dels seus millors amics per vendre i intercanviar cromos. Els més buscats, els de les estrelles del Mundial de Qatar, especialment els de Leo Messi i Cristiano Ronaldo, impossibles de trobar aquest diumenge a les fileres d’aficionats que s’apleguen en aquest punt.

Queixes dels veïns per les aglomeracions

Aquesta cita no passa desapercebuda als veïns de Sant Antoni, que fa anys que conviuen amb aquest mercat, ara més multitudinari que mai. El Víctor lamenta trobar-se amb les voreres ocupades i denuncia que s’estan produint situacions de perill perquè els aficionats “no caben a la vorera i ocupen la calçada”. Per això, demana habilitar un espai més ampli per acollir tots els col·leccionistes.

Un altre veí i comerciant del barri, l’Ángel León, resta importància a les molèsties generades per aquests aficionats. “Tota la vida que hi ha aquest mercat i que els veïns es queixen, però no n’hi ha per tant”, explica l’Ángel, que considera que aquesta cita “dona vida al barri”.