Cap de setmana de força moviment de persones a l’eix verd del Consell de Cent. Aquest tram de la superilla de l’Eixample ha estat en boca de tothom els darrers dies arran de la sentència que obliga a desfer-lo i de les reaccions posteriors de les parts afectades. El cert, però, és que aquest carrer per a vianants és un reclam per als que volen travessar el centre de Barcelona a peu, com els turistes.

Més enllà dels mateixos veïns del barri, també s’hi han deixat veure, per exemple, altres veïns de Barcelona provinents de diferents punts de la ciutat i que també han aprofitat el cap de setmana per fer un tomb per la zona. Diversitat d’opinions entre tots ells, però amb dues posicions ben clares: uns hi estan a favor quan toca passejar-hi —asseguren que és una zona agradable per passar-hi caminant— i d’altres, en canvi, hi estan en contra quan toca arribar-hi i entrar-hi en cotxe.

Els turistes ho tenen clar: l’eix verd del Consell de Cent s’ha de mantenir

Els visitants de fora de la ciutat que passejaven pel Consell de Cent, en canvi, han mostrat un quòrum total respecte a la transformació d’aquesta via: estan encantats amb aquest tram de la superilla de l’Eixample.

Als micròfons de betevé, han coincidit a dir que és molt més agradable passejar i moure’s a peu per aquesta mena de carrers, per fugir del gran volum de cotxes i del transport rodat. Alguns d’ells com en Malthe o en Laurits —d’origen danès—, han explicat que aquesta mena de transformacions els recorden a espais similars que tenen el seu país i avui han decidit travessar el Consell de Cent a peu per arribar fins a la Sagrada Família.

Hem escollit aquest carrer a propòsit perquè és més agradable que caminar per vies per on passen els cotxes”
Malthe, turista danès

D’altres com en Carlos —d’origen equatorià— han visitat premeditadament l’espai per veure en què s’ha convertit aquesta via un cop acabades les obres de la superilla de l’Eixample. Acompanyat pels seus fills, que viuen a Barcelona, en Carlos creu que aquesta mena de transformacions “tornen a la gent els carrers que havien estat presos per les màquines. És un espai de trobada i que serveix per temperar la calor de l’estiu”.