JOSEP RAMÓN JIMÉNEZ, portaveu de Barcelona Acció Solidària "Mentrestant hem conegut diversos rumors sobre la imminència del seu alliberament, però aquesta imminència no s'ha complert en cap dels casos i no sabem del cert per què no s'acaba aquest captiveri". FRANCESC OSÁN, president de Barcelona Acció Solidària "No s'iniciarà la caravana fins que en Roque i l'Albert tornin sans i estalvis a casa, és la primera condició. I la segona, d'acord amb el govern espanyol i amb l'Agència Espanyola de Cooperació, la caravana aquest any tindrà un format diferent, és a dir, no travessarà pel Sahel".

Es tracta de la vint-i-cinquena concentració a la Plaça del Rei per a demanar-ne l’alliberament. Des que Alícia Gámez va ser alliberada no hi ha hagut cap novetat sobre les negociacions que haurien de permetre l’alliberament dels dos cooperants, però segons el Ministeri d’Afers Estrangers, es continua treballant per aconseguir-ho.

Des de l’ONG es pregunten, però, perquè en Roque i l’Albert no han estat ja alliberats i asseguren que, si no tornen a casa, la caravana d’aquest any potser no sortirà.