L'entrada del campament deixa clara la preocupació pel desallotjament imminent de l'espai. Dilluns les 300 persones que l'ocupen han de deixar la nau on viuen i no tenen on anar. Per això demanen més temps per reubicar-se en alguna altra zona. AFAROU ELHISSSAYA "Necesitamos un tiempo, aunque sean dos o tres meses porque no podemos estar en la calle." Les associacions de veïns del barri i algunes entitats socials han volgut avui mostrar el suport a aquest col·lectiu. S'han sumat a una manifestació dels integrants del campament que pretenia sensibiltizar els veïns del Poblenou. Una marxa que primer ha fet un recorregut per l'assentament i després per alguns carrers del barri. JOAN MARIA SOLER, AV Poblenou "Fer fora 300 persones, on van aquestes persones? On van a dormir? Les fan fora d'aquí. Aquí no molesten ningú, aquí tenen espai per fer les seves activitats econòmiques amb la ferralla. Els fan fora i on van?" Les entitats denuncien que si acaben desallotjant el campament, els inquilins no només perdran la casa sinó també el mitjà de subsistència. Les 300 persones que viuen en aquest assentament es dediquen bàsicament a la recollida i venda de ferralla. Per cada quilo els dónen dos cèntims de benefici. Per tant, per cada tona obtenen 20 euros. KHERABA DRAME "Aquí no hem vingut a delinquir, sinó tot al contrari. Estem contribuint a reciclar coses. A altres llocs del món seríem més respectats i tindríem més suport." Asseguren que no oposaran resistència si dilluns se'ls obliga a marxar. Tot i així, les entitats i l'advocada del col·lectiu intentaran reunir-se abans amb la jutgessa per frenar, almenys de moment, el desallotjament.

La major part de les persones que viuen a l’assentament es dediquen a la recollida de ferralla, un “modus vivendi” que defensen que també beneficia les empreses de la zona. Compren ferralla a 0,21 cèntims d’euro el quilo i la venen a 0,23 cèntims; per cada tona guanyen, per tant, 20 €. Joaquim Torra, responsable del pla municipal sobre assentaments, ja va avançar que caldria “oficialitzar” aquesta activitat.

El consistori ha afirmat que els serveis socials estan preparats per oferir suport a les 300 persones que podrien ser desallotjades aquest dilluns.

Els assentaments, a la primera línia informativa

El mes de maig l’incendi en unes barraques d’un solar de Sant Martí , on vivien 11 persones, va tornar a posar l’alerta sobre la taula. De fet, el consistori calcula que hi ha 36 assentaments, la majoria a Sant Martí, en què viuen 834 persones.

L’Ajuntament es va reunir amb els veïns per abordar la problemàtica i va proposar l’activació d’un pla de xoc per desallotjar els solars i impedir-hi incidents. En aquell moment, les entitats veïnals ja van criticar que, en cas de desallotjament, el consistori no oferia suficients alternatives.