Els veïns de la Trinitat Vella s’han quedat estupefactes en veure que es feien obres a Villa Piedad, una de les cases més antigues del barri i que volien recuperar com a equipament. Estaven il·lusionats sobretot després que l’Ajuntament de Barcelona anunciés el compromís de destinar 190.000 euros a adquirir la finca, gràcies a un acord amb ERC pres al desembre.

D’un dia per l’altre els veïns van veure com començava a aparèixer runa al jardí de Villa Piedad. El crit d’alerta el van fer en veure rajoles del terra original trencades. Amador Expósito, president de l’Associació per a la Recerca i Divulgació de la Memòria Històrica de la Trinitat Vella, que ha liderat la campanya de recuperació de Villa Piedad, explica que no entenen què està passant. “No sabem si l’Ajuntament ja ha fet el pas de comprar-la o ja està venuda”, explica Expósito.

Reforma completa de la casa, segons la propietat

Segons ha pogut saber betevé, la immobiliària propietària de Villa Piedad diu que “s’està reformant per complet“. Calculen que els treballs duraran un mes. Estan actuant a la teulada, les parets, el terra, la cuina i els lavabos. Tot i que el cartell de venda no es troba penjat a la tanca com fa un any, la casa continua al mercat. La immobiliària, però, diu que el preu actual de 230.000 euros s’incrementarà.

Compromís de l’Ajuntament per comprar-la

El compromís de l’Ajuntament, pres al desembre, és guardar una partida pressupostària de 190.000 euros per adquirir Villa Piedad de cara al proper mandat. “S’haurà de parlar amb la propietat per veure per quant està disposat vendre-la”, explicava fa unes setmanes Lucía Martín, regidora de Sant Andreu. Martín també va recordar que aquest mandat s’ha fet un esforç d’inversió “brutal” a la Trinitat Vella. Tot i això, la regidora assumeix que la compra de Villa Piedad “portarà temps”.

Tiren a terra una finca centenària del Camp de l’Arpa que no estava protegida
Els propietaris han aconseguit esquivar “in extremis” la suspensió de llicències d’enderroc vigent al barri des del mes d’abril