Després que la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Carme Borrell, reconegués en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’ que s’està fent un cens de les rates de la ciutat i que havia rebut queixes de determinades zones com Ciutat Vella i Nou Barris, els veïns d’un dels barris afectats, Can Peguera, han explicat com viuen aquest fenomen. Asseguren que cada cop hi ha més presència de rates al barri i que, fins i tot, entren a les àrees de joc infantil i a les cases particulars.

El vicepresident de l’Associació de Veïns de Can Peguera, Josep Maria Clariana, ha explicat que ell mateix va formular una queixa a l’Ajuntament i que l’única resposta que ha rebut és que l’han incorporat en el programa de control de plagues que es fa regularment. En aquest sentit, Clariana ha assegurat que “ho discutirem amb els veïns en la propera assemblea” i que “espero que no hàgim de fer una batuda de rates per esperonar l’Ajuntament com s’havia fet anys enrere”.

El també vocal de l’AV Can Peguera Jemy Martí ha atribuït el problema al mal estat del clavegueram de la zona, que data del 1929. I ha avançat que “demanarem a l’Ajuntament que estudiï renovar-lo” en el marc de les converses que mantenen per decidir noves actuacions al barri.

Des de l’empresa Anticimex, que es dedica a la desratització, asseguren que “el 2016 ha estat un any d’increment de problemes de rosegadors“. El director tècnic Jordi Tapias ha admès que el fenomen pot estar relacionat amb el clavegueram.

Escolta-ho aquí.