L’Ajuntament ha desactivat a dos quarts de cinc el pla bàsic d’emergències que va posar en marxa aquest diumenge al migdia. El vent que ha bufat en les últimes hores ha fet que, fins aquest dilluns a la tarda, Bombers de Barcelona haci fet 144 sortides relacionades amb les ventades.

El vent ha anat disminuint al llarg del dia però a primera hora del matí ha deixat alguns desperfectes a la ciutat. Un dels més destacats és la caiguda d’un arbre de grans dimensions al Parc de la Pegaso, a la Sagrera. No ha provocat cap ferit i per retirar-lo l’han hagut de tallar a trossos.

Foto: Yolanda Santos Poveda

A més, al camp Narcís Sala, on juga la UE Sant Andreu, aquest matí han analitzat els danys de la ventada que va arrencar part de la coberta.

Aquesta nit encara hi ha hagut ratxes fortes de vent a la ciutat, per exemple una de 77 quilòmetres per hora al Guinardó. L’aeroport de Barcelona-el Prat, que ahir va registrar retards, ha recuperat la normalitat de bon matí. També ha tornat la imatge habitual a la plaça Comercial, on ahir el vent va arrencar la senyera que hi ha a l’exterior d’El Born Centre de Cultura i Memòria.