Nervis d'última hora, com en tots els grans esdeveniments. Això sí, les cartes ben a punt per al patge Gregori i la patge Estel. Aquest matí s'ha presentat la cavalcada d'aquest 2013, que tindrà un cost de 590 mil euros i més d'un miler de participants. Una de les novetats és l'incorporació de la tecnologia LED a les carrosses, que, a banda d'estalviar energia, permetran un joc de llums més espectacular. L'estructura de la rua, però, serà molt similar a la d'altres anys. Els cinc quilòmetres de recorregut començaran a dos quarts de set de la tarda a l'avinguda del Marquès de l'Argentera. Com cada any els Reis pujaran per la via Laietana, giraran per la plaça d'Urquinaona, i seguiran per la plaça de Catalunya i plaça de la Universitat. Encararan la recta final al carrer de Sepúlveda fins arribar a la plaça d'Espanya. La cavalcada acabarà a l'avinguda de la Reina Maria Cristina al voltant de les 10 de la nit. JAUME CIURANA, regidor de Cultura "Aquest any volem fer un bon final. Les fonts de monjuic aniran al ritme de la música de les carrosses... També es podrà seguir la localització exacta de les carrosses al llarg del recorregut a través de Twitter o trucant al telèfon 010. Aquests són només dos exemple de com l'Ajuntament posa l'èmfasi per aconseguir un espectacle de proximitat. Per això aquest any també s'ha incorporat una altra novetat: durant la cavalcada diversos patges duran una tauleta amb la qual els nens podran comprovar si la carta ha arribat als Reis.

La Cavalcada no és aliena a les noves tecnologies i tindrà en les xarxes socials i Internet grans aliades per arribar al màxim de nens. De fet, des de fa dies es pot consultar al web de l’Ajuntament el recorregut que estan fent Ses Majestats, que vénen de terres molt llunyanes. En aquest web es veu el tram que els queda per arribar a Barcelona. L’hora prevista són les cinc de la tarda de dissabte. Arribaran a bord del Pailebot Santa Eulàlia i, després de rebre les claus de la ciutat, que els permetran entrar a totes les llars per deixar els regals, iniciaran la cavalcada.

La desfilada incorpora nous inflables, com ara catifes voladores, planetes, estels i caramels que obriran els seguicis dels tres Reis Mags. Melcior, Gaspar i Baltasar lluiran vestuari nou dissenyat per Montse Ginesta, qui va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Il·lustració. Les peces han estat confeccionades pel sastre Manuel Peña. Els Reis també estrenen noves corones, que han estat confeccionades per l’Associació Catalana de Puntaires.

Les xifres de la Cavalcada

Un total de 1.145 persones participaran en l’espectacle itinerant, que omplirà de màgia els carrers de la ciutat fins a dos quarts de deu de la nit aproximadament. El seguici té una durada de 50 minuts estructurat en sis grans blocs. 75 actors faran de patges i interactuaran amb el públic i més de 300 ballarins interpretaran, tant a peu de carrer com sobre plataformes, danses creades per coreògrafs catalans, àrabs i africans.

El seguici del Rei Melcior inclourà un antic autobús de dos pisos que va deixar de donar servei el 1965 i que aquest any serà la fàbrica de caramels. El segon rei a passar serà Gaspar amb una comitiva que inclou per primera vegada la carrossa Samsung, original de José Menchero. Aquesta nova comparsa es convertirà en el centre de logística de la distribució dels regals del Rei Gaspar. Envoltada de tecnologia punta, els patges podran veure mitjançant les seves tauletes si tots els nens rebran els regals demanats. I la comitiva més esperada és la del Rei Baltasar, que porta aquest any una novetat de la sabana africana: la Sambah, una girafa de sis metres d’alçària. El recorregut és l’habitual d’altres anys. Només se n’ha modificat el tram final. Els reis acabaran el recorregut a la Font Màgica de Montjuïc, que, per primera vegada anirà sincronitzada amb les músiques originals de la cavalcada.

Per anar fent boca aquest divendres al matí s’obren al públic els tallers Reials al Palau d’Alfons XIII a la Fira de Barcelona, on es podran observar de prop les carrosses que formaran part del seguici dels Reis pels carrers de Barcelona.