Les professions a l'aire lliure són les que més pateixen la forta calor d'aquests dies. Un exemple són els obrers. Passen al voltant de nou hores fent exercici físic amb aquestes altes temperatures. Això sí, paren les hores de màxima calor. És un dels estius més calurosos que recorden i el passen... JUAN FERNÁNDEZ "Como se puede. Bebiendo bastante agua, con abundancia, ratillos en la sombra cuando se puede..." Encara que costi d'imaginar, sobretot en plena onada de calor, a Barcelona també hi trobem llocs on es treballa per sota els zero graus. Els cambrers de l'Icebar, per exemple, que serveixen copes a menys 18 graus. Però estar a la fresca també té els seus inconvenients. ENRIQUE RODRÍGUEZ, Ice Bar "Cada hora o así hay que salir un rato. El contraste entre la playa, porqué estamos en frente de la playa, y esto ahora mismo es de 50 grados casi." I d'aquestes altes temperatures anem a una sala amb un forn on se superen els 200 graus centígrads durant més de 14 hores al dia. Els forners és una de les professions més exposada i acostumada a la calor. EMILI CLAPÉS, forner "Aigua, te'n vas al lavabo, et tires aigua a la cara. Sobretot aigua." Un indret en canvi molt més refrescant és l'skating. Aquí la temperatura es manté a uns més que agradables 16 graus. I els que hi treballen ho agraeixen. ENRIC HERNÁNDEZ, cap de pista de l'Skating "La veritat és que dóna gust venir a treballar perquè és un dels llocs on millor s'hi està." S'hi està molt bé però, paradoxalment, no és la millor època per al negoci. El públic prefereix patinar sobre gel a l'hivern.

Els mesos d’estiu s’aprofiten cada any per dur a terme obres de millora a la ciutat, però aquest any, amb l’onada de calor els operaris senten amb especial força les altes temperatures. Passen entre vuit i nou hores fent esforç físic a l’aire lliure. Al migidia, quan fa més calor, aturen la feina, i intenten fer pauses a l’ombra i beure molta aigua.

L’aigua també és un dels principals aliats dels forners. Tot i que en molts casos tenen sistemes de ventilació per pal·liar l’escalfor que alliberen els forns, estan acostumats a treballar en aquestes condicions.

Amb fred és com viuen, en canvi, altres professionals de la ciutat durant la seva jornada laboral, també en plena onada de calor. Un bar del Port Olímpic de la ciutat cobra entrada per prendre una copa en una sala a 18 graus sota zero, i els cambrers que hi treballen duen abrics i guants per servir la clientela. La diferència de temperatura entre aquest espai i la platja és de 50 graus. A l’Skating, en canvi, la temperatura mitjana és de 16 graus, suficient per allunyar-se de la xafogor del carrer. Tot i així, l’estiu és la temporada amb menys visitants per patinar sobre gel.