Les temperatures extremadament altes fa força dies que ens acompanyen, des del 27 de juny. El dia de més calor va ser diumenge, 5 de juliol, quan es van registrar 35ºC de temperatura màxima a l’Eixample, a la Zona Universitària, al Raval i a Montbau. Els termòmetres de la resta de la ciutat es van moure entre els 32 i els 34ºC.

Dormir es fa difícil, ja que els valors mínims s’han mogut entorn dels 25ºC, durant la nit de diumenge a dilluns.

Els mapes del temps apunten que dimarts, dia 7, també hi haurà un pic destacat de calor.

A partir de dimecres i dijous les temperatures es normalitzaran. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per calor a diferents comarques i que afecta la jornada de dilluns i dimarts. Al Barcelonès és de perill moderat.

L’observador barceloní Diego Lázaro segueix periòdicament la temperatura de l’aigua del mar a la Barceloneta. Actualment es troba als 25,3ºC. Explica que “la intensa calor d’aquesta darrera setmana ha provocat un altre brusc i notable increment (+2,7 ºC) de la temperatura superficial de l’aigua del mar”. La temperatura actual és la més elevada registrada per aquestes dates, com a mínim, des de l’any 2006 (1,9ºC superior a la temperatura mitjana del període 2006-2014).

Un altre dels factors de risc durant aquestes jornades és el perill per incendi forestal. La part nord de Barcelona es troba entre perill alt i perill molt alt, motiu pel qual es recomana màxima precaució a l’hora de visitar zones boscoses.