CARLES MONGUILOD, advocat del constructor imputat "Nosaltres hem dit que no hi havia risc de fugida ni d'ocultació de proves. I efectivament la jutgessa així ho ha reconegut i els ha deixat en llibertat sense fiança. Perquè demanar la incomunicació, presó incondicional, nosaltres no ho havíem sentit mai, era horrorós."

Els advocats dels imputats asseguren que declararan un cop s’aixequi el secret de sumari i puguin conèixer el contingut de l’expedient. De moment, han quedat en llibertat provisional sense fiança. La fiscalia demanava presó incondicional, però la jutgessa ha estimat les al·legacions dels advocats defensors. Ara els imputats hauran de comparèixer al jutjat un cop al mes.

La jutgessa els acusa dels delictes de suborn i alteració de preus de concursos i subastes públiques. Segons les primeres informacions, sembla que els arrestats s’haurien posat d’acord per manegar concursos públics i així, repartir-se’ls entre ells. De moment, la Generalitat ja ha lliurat a la jutgessa tota la informació relativa als projectes que GISA ha dut a terme a la província de Girona.