LAURA COLOMÉ, educadora de llar d'infants i delegada d'UGT "Amb un centre que puguin faltar dues o tres persones, què s'ha de fer? Agrupar nens i tenir-los de zero a tres anys tots al pati perquè no hi ha prou personal? O si no hi ha la cuinera de la llar que els nens se'n vagin a dinar a casa? Doncs no. Creiem que no és just, creiem que tothom que està en contacte directe amb nens a l'aula ha de tenir les mateixes suplències que tenen el personal docent, perquè fem la mateixa tasca ens diguin docents o no."

Els sindicats del personal laboral d’Ensenyament denuncien que el Departament està retallant els drets laborals dels treballadors de les llars d’infants i centres educatius públics. Es tracta de mestres, tècnics d’educació, educadors socials, personal de manteniment, neteja i cuiners.

Diuen que, des de principis de mes, no es cobreixen les baixes laborals ni vacants i això perjudica el bon funcionament dels centres i la seguretat dels infants. En total, a Catalunya hi ha 4.700 treballadors en aquesta situació. A més, també creuen que haurien de recuperar les hores de la setmana blanca.