Els  sindicats Comissions Obreres i UGT i el Ministeri de Foment han acordat els serveis mínims per al sector del transport de cara a la vaga general de dimecres vinent.

Pel que fa al transport aeri, es garanteixen el 10% dels vols peninsulars i la meitat dels vols a les Balears i les Canàries que un dia laborable. També s’ha fixat el 40% dels vols intercontinentals i un 20% per als trajectes dins de la Unió Europea. En el cas de l‘AVE, els serveis mínims faran circular el 20% dels trens.

Metro, bus i Rodalia funcionaran al 25%

També la Generalitat ha dictat els serveis mínims en els àmbits que té competència. Segons aquest pacte, el transport públic -metro, autobús i Rodalia- funcionarà el dia de la vaga al 25% en hores punta, és a dir, entre les 6.30  i les 9.30 h, i entre les 17 i les 20 h del vespre. La resta del dia no hi haurà transport públic a Barcelona.

Pel que fa a les escoles, hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu i un professor per cada sis aules. A les llars d’infants, treballarà un quart de la plantilla. Per últim, als hospitals funcionaran amb normalitat les urgències, però no les visites programades.