SALVADOR SANS, president del Fòrum Cultural del Cafè "Sóc el Salvador Sans, sóc el president del Fòrum Cultural del Cafè. Aquesta és una associació que es va crear fa uns 15 anys, amb l'objectiu de difondre la cultura del cafè a tots nivells, tant professionalment com per a particulars. A principis dels anys 90, venia gent de tot Europa a veure què passava amb el cafè a Barcelona, s'obrien molts locals molt especials de cafè i, a més, Catalunya té una llarguíssima tradició cafetera. Hi ha diversos tipus de cata, una és per trobar el millor entre l'excel·lent, altres cates són per trobar cafès que no tinguin defectes, d'altres per trobar és que tinguin el mínim de defectes, aquest tipus de coses. Nosaltres procurem ensenyar-les totes. Es tenen uns bols, és un bol com aquest on ara tenim ja el cafè pesat, un pes determinat per a una quantitat determinada d'aigua, tot això està absolutament regulat. És mol molt gruixut, s'hi tira aigua, llavors olorem, catem i tenim tots uns paràmetres de cata que comencen amb el color i la claredat, o la nitidesa de la tassa, o sigui que la tassa de cafè sigui dolça, això vol dir que el gra de cafè ha estat recollit en el punt òptim de maduració, i que tingui claredat o nitidesa que vol dir que no tingui cap defecte, que no tingui cap imperfecció. Jo crec que en poc temps veurem també preparacions de cafè davant del comensal a la taula".