GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "El termini de sol·licitud es va acabar ahir. Estem processant les dades. I les hem d'analitzar. Si hi ha més sol·licitants que tenen els requisits, doncs anirem a cobrir-ho. Jo crec que amb aquesta quantitat serà suficient, és a dir, podem arribar a tothom. Si això no fos possible ho intentaríem cobrir... és la nostra prioritat."

Per tal de garantir que totes les famílies amb dret a beca de menjador la cobren efectivament des de l’inici del curs, la tinença d’alcaldia de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha fet una aportació extraordinària de 2,5 milions d’euros. Aquestes beques les gestiona des del curs 2008/09 el Consorci d’Educació. Enguany l’Ajuntament hi aportarà el 60% dels fons (uns 5,1 milions d’euros) i la resta, la Generalitat.

Això farà que tothom que demani la beca i compleixi els requisits de la convocatòria, la tindrà. En cursos anteriors, si el pressupost no arribava, les famílies quedaven en llista d’espera fins que hi havia fons disponibles. La regidora del PP Míriam Casanova ha subratllat que el seu grup va forçar durant la negociació de pressupost per a aquest any un augment de més d’un milió d’euros en el fons per a beques de menjador.

Per accedir a aquestes beques, les famílies amb alumnes d’entre tres i 16 anys escolaritzats en centres públics i concertats han de complir diversos requisits. El més important té a veure amb la renda familiar. Per exemple, pel que fa a la renda, una família de tres persones se’n pot beneficiar si té uns ingressos inferiors a 18.000 euros l’any.