MIQUEL VILARDELL, president del Col·legi de Metges de Catalunya "Si hi ha por de que no pot ser sostenible, hem de posar mecanismes per evitar-ho. I si aquests mecanismes passen transitòriament, durant el període de crisi, per no canviar el sistema, cal donar la mateixa qualitat i ens hem de posar tots els treballadors professionals a dedicar més hores fent un esforç suplementari, transitori, endavant."

En una entrevista al programa ‘El Dia’ de BTV, Vilardell ha emmarcat aquesta mesura en un període de crisi durant el qual no es pot canviar el sistema però cal donar la mateixa qualitat. El president del Col·legi de Metges també veu amb bons ulls eliminar determinades prestacions d’alguns Centres d’Atenció Primària, tal com va anunciar ahir el conseller de Salut per garantir la viabilitat del sistema sanitari. Vilardell ha assegurat que d’aquesta manera s’augmentarà la qualitat del servei ja que els metges estaran més especialitzats.

Per contra, Metges de Catalunya considera “inadmissible” que Boi Ruiz demani que els facultatius treballin més hores. El secretari general del sindicat, Antoni Gallego, ha recordat al conseller que gràcies al sobreesforç dels metges s’ha pogut mantenir la qualitat assitencial malgrat “l’infrafinançament” de la sanitat catalana.