Cinc homes entre 30 i 50 anys s’han intoxicat per haver consumit substàncies en una sauna situada al carrer de Casanova, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Dues d’aquestes persones han ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic i a l’Hospital de Sant Pau. Les tres restants estan en estat menys greu i també han estat traslladats a recintes sanitaris de Barcelona, que són l’Hospital del Mar i al Sagrat Cor.

L’alerta s’ha fet a les 6.42 h d’aquest diumenge i, ara per ara, es desconeix exactament quina substància ha estat la causant de la intoxicació, però fonts del SEM han explicat a betevé que es tracta d’una autoingesta dels afectats.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat sis ambulàncies, un equip de coordinació operativa i un altre de logística que s’han desplaçat fins al carrer de Casanova. També s’hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.

Sense indicis d’acte criminal

Els Mossos d’Esquadra han detallat a betevé que han obert una investigació per esclarir els fets i però que, de moment, no hi ha indicis d’acte criminal. Tot i això, expliquen que estan en espera de saber el resultat de les analítiques, que conclouran quines substàncies han estat les responsables de la intoxicació.

El local funciona amb normalitat

El local no està precintat i la sauna funciona amb normalitat aquest diumenge. Un equip de betevé desplaçat fins al carrer de Casanova ha comprovat que els usuaris entren i surten amb normalitat.