Comencen els treballs per instal·lar les noves escales mecàniques que connecten els carrers de Calderón de la Barca i Murtra a través del carrer de l’Alguer, al barri del Carmel. Després d’anys de queixes dels veïns per la successió d’avaries, els operaris han tallat els carrers de la Murtra i el de Segimon aquest diumenge per renovar les que van ser les primeres escales mecàniques que es van instal·lar al barri, ara ja fa 25 anys.

Al llarg de tota la jornada d’aquest 5 de març es col·loquen dos dels tres trams que conformen el conjunt de la infraestructura. El darrer està planificat que s’instal·li per d’aquí a dues setmanes. El primer dels trams ha començat a alçar-se al carrer de l’Alguer cap a les 11.30 h. Cadascun dels trams té un pes de cinc tones.

Una grua enorme s’alça enmig del carrer

Per poder aixecar tota aquesta gran estructura, un camió ha desplegat una gran grua de 60 metres d’alçària. Aquest gran braç vertical pot suportar fins a 150 tones de pes i ha cridat l’atenció d’alguns veïns i curiosos, que s’han apropat per veure com es completen les obres.

Els veïns celebren la renovació

Un equip de betevé ha tingut l’oportunitat de palpar les impressions que ha generat a peu de carrer, i el sentiment general ha estat de celebració per aquesta renovació. Molts asseguren que sovint no estaven operatives i en remarquen la importància per connectar el veïnat amb els equipaments, ja que enllaça la part baixa del Carmel amb la més alta, on es troben, per exemple, el CAP el Carmel o la Biblioteca el Carmel-Juan Marsé.

D’aquesta manera, es preveu millorar l’accessibilitat i la mobilitat al costerut barri del Carmel, una iniciativa emmarcada en el programa d’increment, millora i modernització de 70 sistemes de transport vertical.