La incidència d’aquest tipus de càncer comença a incrementar-se a partir dels 35 anys i és tres vegades més freqüent a partir dels 50. Afortunadament és un dels càncer amb més bon pronòstic i un dels que té un índex més alt de supervivència i cronificació gràcies, principalment, a la conscienciació social sobre la importància de la detecció precoç. La taxa de supervivència se situa prop del 83 % als cinc anys del diagnòstic.

Campanyes de suport a les dones amb càncer de mama

Una de les empreses que se sumen a la campanya són els centres privats del Grup Quirónsalud on s’instal·laran fotomatons perquè tothom qui ho vulgui es faci una foto amb el lema #EtsSorprenent. Durant la jornada es podrà adquirir el llibre solidari ‘Teràpia d’amics’, en què han col·laborat de forma desinteressada 40 personalitats de la societat catalana, que han narrat la seva experiència personal amb el càncer, ja sigui perquè l’han patit en primera persona o perquè hi han conviscut molt de prop. Els diners que es recaptin es destinaran a un projecte de recerca en càncer de mama que compta amb la participació de l’Institut Oncològic Baselga, la Fundació Quirónsalud i El Corte Inglés.

Mamografies preventives gratuïtes

Una altra campanya anirà a càrrec de l’asseguradora de salut Clínicum, que vol oferir mamografies gratuïtes al seu centre de Barcelona, al passeig de Gràcia, 121. S’hi podran acostar totes les dones que en aquests dies previs s’hagin apropat als estands de les parades de Ferrocarrils de Gràcia, Provença i Sarrià per recollir una invitació.

El cas de l’Hospital Vall d’Hebron

Un dels centres que ofereixen un tractament integral a les seves pacients és l’Hospital Vall Hebron. A banda de gaudir de la cooperació de l’Institut d’Oncologia Vall d’Hebron, un dels més punters i que està a punt d’aplicar el tractament amb inhibidors de ciclina que sumat a un tractament hormonal permet controlar la malaltia en pacients amb metàstasi, també disposen del suport en diferents nivells. Per exemple ja fa quatre anys que les pacients poden assistir a reunions mensuals on es tracten temes de la malaltia que normalment no es plantegen en la consulta del metge. Les pacients es poden informar amb professionals, que en molts casos també han patit un càncer de mama, sobre temes jurídics relacionats amb testaments o custòdia dels fills, dietes saludables o sexualitat. Tot plegat aconsegueix que les dones que pateixen un càncer de mama se sentin més còmodes.