Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dues persones d’extrema dreta implicades en dues agressions per motivació ideològica i un robatori amb violència. Els fets van passar els dies 18 i 22 d’abril, quan un grup de joves va atacar amb molta contundència dues persones antifeixistes a les quals van produir lesions importants.

En la primera de les agressions, el 18 d’abril, dues persones van encarar-se a un noi al carrer de Felip II, districte de Sant Andreu, per motivacions ideològiques i li van provocar una fractura nasal i diverses contusions. Quatre dies després, un grup de tres persones d’extrema dreta -amb algun dels participants de l’acció anterior- van increpar al carrer de Pere IV, a Sant Martí, un noi que portava una dessuadora d’un club esportiu d’ideologia contrària a qui van començar a colpejar. Un dels agressors, a més, li va robar el mòbil abans de fugir.

Preocupació per l’augment de les agressions LGTBI-fòbiques
Les dades de l’últim semestre indiquen que les incidències han incrementat en un 34,5 % en relació amb el mateix període del 2021

Als arrestats, dos nois de 20 i 17 anys, se’ls acusa de lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica i un robatori amb violència. També s’ha identificat un tercer autor, menor d’edat, per haver participat en una de les agressions.

Un dels detinguts compleix presó preventiva a la Roca del Vallès

La detenció del noi de 20 anys s’ha produït a la presó de Joves de la Roca del Vallès, on compleix presó preventiva per una temptativa d’homicidi després d’aquestes agressions de l’abril. En les properes hores passarà a disposició judicial. Pel que fa al menor d’edat detingut, serà citat davant la Fiscalia de Menors de Barcelona.

Els delictes d’odi per motivacions polítiques suposen un 20,9 % dels casos

Els Mossos d’Esquadra van rebre el 2021 un total de 496 denúncies per delictes d’odi i discriminació, la qual cosa representa un 26 % més respecte a l’any anterior. El 20, 9 % dels casos instruïts per delictes d’odi estan vinculats amb motivacions per orientació política. Concretament, es van instruir 104 casos. La demarcació de Barcelona és la zona on més fets s’han produït, seguit de Tarragona i Girona.