Els Mossos d’Esquadra han detingut un noi de 18 anys com a presumpte autor d’almenys cinc robatoris violents a menors en una setmana. El lladre els robava el mòbil i per aconseguir-ho els escanyava o els intimidava amb una navalla. Les víctimes eren menors d’edat d’entre 9 i 15 anys. El detingut ja ha passat a disposició judicial.

Amenaces per aconseguir la contrasenya

El primer robatori va ser a la Diada, l’11 de setembre, quan el detingut va sostreure el mòbil a dos menors escanyant-los. Segons el relat policial, també intimidava els menors amb una navalla i els amenaçava d’agredir-los per obtenir la contrasenya i desbloquejar l’aparell.

El lladre sempre actuava tot sol. S’assegurava que les víctimes estiguessin soles o acompanyades d’altres menors perquè fossin més vulnerables. Els Mossos van començar a investigar-ho quan van constatar la concentració de quatre robatoris a les Corts en pocs dies.

Detingut gràcies a la geolocalització d’un dels mòbils robats

El 17 de setembre el detingut va intimidar dos menors i a un d’ells li va robar el dispositiu. El pare del menor va fer un seguiment del telèfon sostret a través de la geolocalització i en va informar els Mossos. Els agents van localitzar l’autor i el van detenir.

Posteriorment, els investigadors van poder constatar que el detingut era l’autor material de cinc robatoris violents comesos al districte de les Corts només en set dies. El 20 de setembre el detingut va passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona.