Un per un, els identificats han estat detinguts i portats a comissaria. Aquí, s'han emparat al dret a no declarar i se'ls ha fet entrega de la citació perquè compareguin dijous a Madrid davant l'Audiència Nacional. Després, se'ls ha deixat en llibertat. Els advocats que porten la defensa dels imputats consideren exagerat aquest procediment. Des del Col·legi d'Advocats, però, s'assegura que és habitual que als imputats se'ls faci declarar abans de donar-los la citació. En total seran 22 els imputats que, un per un, seran portats a comissaria durant les properes hores. Alguns ja ho han fet durant el matí. El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, els imputa un delicte contra les altes institucions de l'Estat, amb penes d'entre 3 i 5 anys de presó. Són els "indignats" que els Mossos d'Esquadra han identificat com a presumptes responsables de les agressions que van patir alguns parlamentaris el 15 de juny passat. Des del col·lectiu dels "indignats" s'ha emès un comunicat en què es consideren les detencions una operació repressiva contra el moviment. A més, se subratlla que darrere la querella que ha portat l'Audiència Nacional a obrir la investigació, hi ha Manos Limpias, una entitat que ells titllen d'antidemocràtica.

Els detinguts són identificats, se’ls pren declaració i se’ls lliura la citació perquè compareguin davant l’Audiència Nacional. Un cop realitzats aquests tràmits, les detencions queden sense efecte.

Les diferents assemblees del 15-M, han emès un comunicat en què diuen que el procés judicial és un atac indiscriminat a tot el moviment i convoquen una concentració aquesta tarda a les 19 h a la plaça de Catalunya. En el mateix text afirmen que la protesta a les portes del Parlament va ser instrumentalitzada i exagerada pel conseller Felip Puig.

En la manifestació davant del Parlament del 15 de juny es van registrar agressions a diversos diputats que intentaven accedir a la sessió del dia del Parlament per debatre i votar els pressupostos de la Generalitat. Aquestes agressions van forçar algunes autoritats, com el president de la Generalitat, Artur Mas, a accedir al recinte en helicòpter.