La manifestació ha començat amb una neteja simbòlica d’aquest la plaça de Sant Jaume “per treure les restes del feixisme de la manifestació del matí“, quan s’han reunit unes 150 persones afiliades o seguidores de PxC, el partit que lidera Josep Anglada.

Durant la concentració antifeixista, convocada per una vintena d’entitats, entre les quals hi havia SOS Racisme, els sindicats UGT i CCOO, el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell d’Associacions de Barcelona, s’ha llegit un manifest que considerava “preocupant” que en un espai tan emblemàtic i amb tant simbolisme com la plaça de Sant Jaume, s’hi hagi llegit el discurs de l’odi, el racisme i el feixisme. També han afegit que no és la primera vegada ni serà l’última que els que abanderen l’odi s’emparen en la llibertat d’expressió per difondre unes tesis i un discurs enverinat.

Per als manifestants, “la llibertat d’expressió no és un dret il·limitat, sinó que finalitza on es vulneren els drets humans, es promou l’odi o s’injuria contra altres col·lectius” i han demanat el compromís de la ciutadania i la seva mobilització per parar el creixement del feixisme. Esperen, diuen, que partits com PxC no accedeixin al Congrés de Diputats el pròxim 20 de novembre.

La manifestació s’ha desplaçat fins a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra que hi ha al districte de les Corts. Allà, han demanat explicacions sobre les dues persones detingudes a la manifestació antifeixista d’aquest matí.